Vernissage

NEVENACTIVITEITEN 40 jaar Cmb


 

Fototentoonstelling – van 7 to 23 december in CC Binder

Naar aanleiding van de veertigste verjaardag van het Cmb hebben we een aantal fotografen gevraagd om onze ateliers in actie op beeld vast te leggen. Deze tentoonstelling wordt een mooie artistieke interpretatie van de dagelijkse activiteit in het Cmb en van het fascinerende vak van instrumentenbouwer. De expositie zal worden aangevuld met toelichtingen en grafische werken.

Fotografen: Victor Pooters, Jacky Walraet, Stéphane Wertz.

Inkom : gratis

Kopieën van de foto’s zullen te koop worden aangeboden.

De tentoonstelling zal in 2019 worden herhaald op andere locaties.

 

 

De gitaar van de toekomst

In samenwerking met leerlingen van verschillende basisscholen van Puurs, Liezele,   Kalfort, Ruisbroek en de muziekacademiën van Boom en Bornem werken we aan een project met als thema ‘de gitaar van de toekomst’.

De ontwerpen van de leerlingen zullen worden gepresenteerd op een tentoonstelling in CC Binder van 7 tot 23 december. Op onze feestdag 22 december laten we het publiek stemmen en ’s avonds maken we de winnaar bekend.

Het bekroonde ontwerp zal in het voorjaar van 2019 worden gerealiseerd door cursisten van het Cmb. De jonge ontwerpers zullen getuige kunnen zijn van het bouwproces en het instrument zal in juni 2019 worden gepresenteerd tijdens de jaarafsluiting van het Cmb. Daarna zal het ter beschikking worden gesteld van de school van de winnaar.

 

 

Muziek voor iedereen

In samenwerking met de Mariagaardschool in Wetteren wordt een ergonomisch muziekinstrument ontwikkeld en gebouwd voor en samen met jongeren met een fysieke beperking. Onze cursist Luc Van Hende begeleidt het project.

De instrumenten zullen in juni 2019 worden gepresenteerd tijdens de jaarafsluiting van het Cmb.

 

Tot slot nog deze oproep aan al wie een handje wil komen toesteken: alle hulp is zeer welkom. Geef een seintje!

info@cmbpuurs.be

Copyright © Cmb Puurs 2018 - All Rights Reserved

Website vormgegeven en gesponsord door